Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Εργαστήριο : Αυτοοργάνωση και Συνεταιριστικό Επιχειρείν.

Σε αυτο το εργαστηριο θα γνωρισουμε τα βασικα εργαλεια οργανωσης και διοικησης που θα φανουν χρησιμα σε οσες και οσους συμμετεχουν σε συνεταιριστικα εγχειρηματα. Συγκεκριμενα, θα εστιασουμε
στους τομεις της στρατηγικης, των πωλησεων, του μαρκετινγκ και της επικοινωνιας.
Ξεκινωντας απο την καταγραφη του λογου υπαρξης και του οραματος του εγχειρηματος μας, θα μαθουμε πως να εκπονουμε συντομες αναλυσεις και μελετες, οπως η αναλυση SWOT, η αναλυση PEST, ποιο ειναι το καταλληλο marketing mix προκειμενου να εξασφαλιζουμε βιωσιμες πωλησεις αλλα και ποια ειναι η καταλληλη στρατηγικη επικοινωνιας αναλογα με τις ιδιαιτεροτητες καθε εγχειρηματος με γνωμονα παντα τον κοινωνικο προσανατολισμο και την κοινωνικη συνεισφορα της συνεταιριστικης μας επιχειρησης.
Επισης, θα γινει αναφορα σε εργαλεια συμμετοχικης ηγεσιας που βοηθουν στη συλλογικη ληψη αποφασεων, την αποτελεσματικοτερη διαχειριση του χρονου και τη μεγιστη ωφελεια απο τη χρησιμοποιηση της συλλογικης νοημοσυνης.

Θα χωριστουμε σε ομαδες εργασιας και η καθεμια θα αναλαβει την καταγραφη και επεξεργασια ενος απο τα εργαλεια στα οποια θα γινει εισηγηση με βαση τα δεδομενα του συνεταιριστικου εγχειρηματος στο οποιο ειναι μελος ο καθε συμμετεχων.

Αν και τετοιου ειδους αναλυσεις δεν ειναι πανακεια, εντουτοις ειναι χρησιμα στην καλυτερη κατανοηση του περιβαλλοντος μεσα στο οποιο λειτουργει η συνεταιριστικη μας επιχειρηση καθως και στη συλλογικη ληψη αποφασεων. Ο τροπος χρησης τους δε, μπορει να συμβαλει στη συλλογικη διαμορφωση και εξαπλωση της διαφορετικης ηθικης που πρεσβευει η αλληλεγγυα και συνεργατικη οικονομια.

Το εργαστηριο απευθυνεται σε μελη και υποψηφια μελη συνεταιριστικων εγχειρηματων καθως και σε οσες και οσους επιθυμουν να δημιουργησουν ενα συνεταιρισμο
, και θα γίνει σε 3 μέρη, Παρασκευή-Σαββάτο, Κυριακή.

 
Ωρα / τοπος συναντησης: 


Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 14.00-16.00 Χώρος Α
 

 Α'  Στρατηγική 

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου   14.00 -16.00  Χώρος Α

Β΄  Μάρκετινγκ  

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου Χώρος Α

10.00 - 12.00 

Γ΄Επικοινωνία 




Μεγιστος αριθμος συμμετοχων 20 ατομα, δηλωσεις συμμετοχης στο insurgente.iskra@gmail.com
Συντονιστρια: Κατερινα Αποστολιδου
Τηλεφωνο επικοινωνιας: 6931258436


Η εκδήλωση στο Facebook : ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου