Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Πρόσκληση εθελοντικής δράσης δενδροφύτευσης στο νέο Μουσείο Αρέθουσα Χαλκίδας



Η ομάδα Παραδοσιακοί Σπόροι Εύβοιας «Σκουντέρι»  και η ομάδα της Οικογιορτής Εύβοιας   σας καλεί την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:00 π.μ. στο  νέο Διαχρονικό Μουσείο Αρέθουσα της Εύβοιας ,να δημιουργήσουμε ένα παραδοσιακό ελληνικό περιβόλι με καρποφόρα δένδρα, ελιές, πορτοκαλιές, μηλιές, κυδωνιές ,συκιές, κερασιές, ροδιές, αμυγδαλιές, φουντουκιές, αμπέλια,  βότανα κ.α. 

Σκοπός η προστασία της βιοποικιλότητας αλλά και να δημιουργηθεί ένας διαδραστικός κήπος στο χώρο του Μουσείου Αρέθουσας όπου μελλοντικά θα γίνονται διάφορες δράσεις και θεματικές ξεναγήσεις στα δένδρα , στα βότανα, τις χρήσεις τους την ιστορική συμβολή τους στην βασική πρωτογενή παραγωγή της Εύβοιας με την εκμετάλλευση και μεταποίηση των καρπών  τους αλλά και την χρήση της ξυλείας των δένδρων στις κατασκευές (οικοδομική, ναυπηγική κ.α.), των βοτάνων στην ιατρική αλλά και την σύνδεση τους με την ιστορία και την μυθολογία.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να επικοινωνήσουν  στα email : skounteri@yahoo.gr  και oikogiortievias@yahoo.gr

Και στο Facebook :




Φωτογραφία : Ηλίας Θαλάσσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου