Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Τι είναι η οικογιορτή



Οι  γιορτές οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας είναι μια μεγάλη συνάντηση διαφορετικών ανθρώπων από όλη την Ελλάδα , που τους ενώνει η αγάπη για την φύση και για τον άνθρωπο
Όλες οι εργασίες για την διοργάνωση γίνονται εθελοντικά από τους ίδιους τους συμμετέχοντες .
Σκοπός αυτής της μεγάλης συνάντησης είναι η ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών σε τομείς όπως η γεωργία , η μεταποίηση , η βιοποικιλότητα και το περιβάλλον , η ποιότητα ζωής , το δίκαιο εμπόριο , οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας , οι θεραπευτικές ιδιότητες φυτών και βοτάνων , η φυσική δόμηση , και πολλά άλλα , που ευνοούν την  δημιουργία  αυτάρκειας και απεξάρτησης από το σύγχρονο βιομηχανοποιημένο μοντέλο ανάπτυξης σε όλα τα παραπάνω .

Oi γιορτές οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας είναι μια υπέροχη ευκαιρία στο να δημιουργήσουμε γέφυρες μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών , μεταξύ παράλληλων ομάδων , μεταξύ αλληλέγγυων ανθρώπων .

Η γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας ξεκίνησε πριν από 22 χρόνια για να μας γεμίσει γνώσεις και ελπίδα, για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πως μπορούμε να ζούμε με αυτάρκεια και αρμονία με το φυσικό μας περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας δημιουργώντας.

Στηρίζουμε την άμεση σχέση παραγωγού – καταναλωτή, την καθαρή και ποιοτική τροφή για όλους, την τοπικότητα των προϊόντων, την ανασύνδεση του ανθρώπου με την κοινωνία και την φύση, και την  αποσύνδεση μας από τη βιομηχανοποίηση και από τη σκληρή εμπορευματοποίηση των πάντων.

Δεν έχουμε καμία σχέση με εκθέσεις βιολογικών προϊόντων κερδοσκοπικού χαρακτήρα που προβάλλουν το σύγχρονο «πράσινο» καπιταλισμό όπου μεγάλες εταιρίες με γνώμονα το κέρδος ανακαλύπτουν μια νέα αγορά για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα πλούσια κέρδη τους.

Λειτουργούμε με βάση την αυτό – οργάνωση και την εθελοντική προσφορά .Προτάσσουμε και προωθούμε τα καθαρά οικολογικά προϊόντα, τις προσιτές και δίκαιες τιμές τους, τη μικρή παραγωγή και οικοτεχνία, τη μεταποίηση με παραδοσιακές μεθόδους, τα συλλογικά εγχειρήματα και τις συνεργασίες.
Δεν ζητάμε πιστοποιήσεις, άδειες και σφραγίδες.
Ζητάμε αληθινές ανθρώπινες σχέσεις  εμπιστοσύνης και αγάπης.

Μιλάμε για Οικολογική Γεωργία και όχι για βιολογικά εμπορεύματα.
Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε σημαντικά προβλήματα της γεωργίας, του περιβάλλοντος και του ανθρώπου γενικότερα, προτείνοντας νέους δρόμους, φέρνοντας σε άμεση επαφή και ζύμωση παραγωγούς, χειροτέχνες, συλλογικότητες και γενικότερα ανθρώπους με κοινό όραμα για ένα καλύτερο κόσμο.

Διαλέξαμε ένα τρόπο ζωής κοντά στο φυσικό μας περιβάλλον, κοντά στις αληθινές ανθρώπινες σχέσεις, μέσα στον κόσμο, δίχως να βάζουμε ταμπέλες. Γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι η ζωή δεν μπορεί να χειραγωγηθεί, ότι η ελευθερία δεν μπορεί να σκλαβωθεί. Πιστεύουμε στην ελευθερία, στην ειρηνική στάση ζωής, στην αλληλεγγύη, στην ήπια χρήση και ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων, σε ένα καλύτερο κόσμο για όλους.

Η ειλικρινή ανάγκη να μείνουμε άνθρωποι σε σχέσεις εμπιστοσύνης, ελευθερίας, αλληλεγγύης και αρμονίας, απειλείτε από τον ψυχρό καθεστώς με την άδικη νομοθεσία που καταστρέφει, ελέγχει και καταδυναστεύει κάθε καλή δημιουργία, ενδυναμώνοντας τους ισχυρούς και αφανίζοντας τους ασθενέστερους και αυτό το γεγονός μας επιβάλει να συσπειρωθούμε.Μαζί με την δική σου ενεργή συμμετοχή μπορούμε να ανοίξουμε νέους δρόμους, να φέρουμε τον καλύτερο κόσμο που οραματιζόμαστε πιο κοντά μας. Εμείς έχουμε την δύναμη της αλλαγής, με τις σκέψεις και με τα λόγια, με τις πράξεις και με τις επιλογές μας διαμορφώνουμε αυτό που ζούμε. Αγάπη και δύναμη σε όλο τον κόσμο.


Πανελλαδικό δίκτυο οικολογικών γιορτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου