Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Προχωράμε στο δρόμο μας

Είμαστε ΕΔΩ προχωράμε στο δρόμο μας στην 5η Πανευβοϊκή Οικογιορτή. Στο δρόμο που για εμάς είναι τρόπος ζωής και πολιτισμού είναι κάλεσμα για μια κοινωνία αυτοδυναμίας χωρίς χρέη .

Είναι η ώρα να αποφασίσουμε εμείς πια για τη ζωή μας χωρίς να περιμένουμε από κανένα να μα "σώσει".

Το δίκαιο βρίσκεται καθαρά στη δική μας απόφαση και στο όραμά μας.
 Το πραγματικό χρέος δεν είναι αυτό που μας καλούν να πληρώσουμε, αλλά αυτό που καλούμαστε να εκπληρώσουμε προς τον εαυτό μας, την κοινωνία και την φύση (τον τόπο μας δηλαδή).

Η κρίση που περνάμε δεν είναι μόνο χρηματοοικονομική αλλά συνάμα δομική, αξιακή, ηθική, πολιτική, πολιτισμική και αισθητική.

Τώρα είναι η ώρα της αυτοκριτικής και της κάθαρσης από το παρελθόν. Είναι προϋπόθεση για να βρούμε τον δικό μας δρόμο , αυτόν της αλήθειας.
Να πατήσουμε επάνω στις βασικές αξίες της ζωής, που είναι η απλότητα , η συνεργασία, η αλληλεγγύη, η προσφορά , η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός προς κάθε ον που υπάρχει γύρω μας.

Η  5η Πανευβοϊκή Οικογιορτή  είναι ΕΔΏ και προτάσσει ένα πολιτισμό που υποστηρίζει την τοπικοποίηση της παραγωγής και της κατανάλωσης, την προστασία των φυσικών πόρων και τις οικολογικές παραγωγές, την άμεση σχέση παραγωγού - καταναλωτή, την συνεργατική οικονομία, την αλληλοβοήθεια το σεβασμό στο διαφορετικό τις εναλλακτικές θεραπείες την οικοτεχνία και την μικρή παραγωγή και βασίζεται επάνω στις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας. 
Ελάτε να προχωρήσουμε στο δικό μας Δρόμο Μαζί γιατί μόνο έτσι τα σχέδιά τους ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΆΣΟΥΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου